Radio Delta

Informatie

Informatie

Radio Delta is een radiostation dat voornamelijk Nederlandstalige muziek uitzendt. Dit wordt aangevuld met (Neder)pop van de jaren 70 tot en met nu. Een format dat aansluit op de wensen van onze luisteraars. Naast een vast radioformat heeft Radio Delta ook zogeheten ‘doelgroep programma’s’. Wij richten ons op een breed publiek. Zo hoor je bij ons niet alleen de bekende muziek van vroeger maar ook de hits van nu. Radio Delta heeft ook aandacht voor regionaal talent. Radio Delta is een radiostation met Brabantse gezelligheid.

Hoe het begon

Radio Delta is begonnen in het jaar 2000. Net zoals dat voor heel veel radiostations geldt, is ook Radio Delta begonnen als een hobbymatig radiostation. Mensen met passie voor radiomaken zorgden voor goede, leuke maar vooral gezellige programma’s. Er veranderde veel op technisch gebied. Ook de programma’s kregen een andere, betere, inhoud. In 2003 werd de website gelanceerd en in 2009 was Radio Delta wereldwijd te beluisteren via internet, het medium van de toekomst. Alle begin is moeilijk. Zo kampte Radio Delta de eerste maanden regelmatig met storingen. In 2010 en 2011 groeide het station enorm. Veel radiomakers sloten zich aan bij de zender waar zij professioneel radio konden maken en het daarnaast ook nog eens gezellig is. Van jong tot oud en van beginner tot zeer ervaren, Radio Delta bood, en biedt overigens nog steeds, een podium voor elk ‘radiodier’.

Aan het einde van 2017 moesten de uitzendingen noodgedwongen worden gestaakt. Na een jaar van hard werken konden de uitzendingen in 2019 weer van start gaan. Inmiddels weten de meeste luisteraars Radio Delta weer te vinden.

Regio

Radio Delta is in heel Nederland en Belgiƫ te beluisteren via het internet. Toch richt Radio Delta zich voornamelijk op de provincies Brabant, Gelderland, Limburg en Zeeland.

Passie voor radio

De medewerkers van Radio Delta zijn allemaal vrijwilligers. Deze mensen hebben allemaal affiniteit met radio. Op wat voor een manier dan ook. Een groot aantal vrijwilligers is ook werkzaam bij een lokale- of streekomroep of heeft deze ambitie.

Professionaliteit

Radio Delta streeft naar professionaliteit. Een professionele radiostudio, mooie audiovormgeving en goede radio-automatiseringssoftware zijn de basisingrediƫnten voor een kwalitatief goed radiostation.

Beginners krijgen een kans

Radio Delta heeft een goede mix van ervaren radiomakers en beginners. Kennis delen vinden we bij Radio Delta heel belangrijk. Beginnende radiomakers krijgen de kans een eigen radioprogramma te maken. Zij worden hierin begeleid. Ook is Radio Delta een mooie opstap voor radiomakers die de ambitie hebben om door te stromen naar een lokaal of landelijk radiostation.

Evenementen en thema-uitzendingen

Radio Delta zendt sommige evenementen live uit. Er wordt van te voren bekeken of het evenement aansluit bij de beoogde doelgroep en of het past in de visie van Radio Delta.

Bij meerdaagse evenementen wordt er soms een evenementenfrequentie aangevraagd. De programma’s van Radio Delta zijn dan ook via de FM omroepband te beluisteren.

Luisteren (pop-up)

Kies Je Player

Winamp Windows Media Player QuickTime VLC Player Mobiel

WhatsApp

Deltaspetter

Het Weer